Bourbon Whiskey
American Whiskey · USA (primært Kentucky)
Bourbon er amerikansk whiskey lavet af minimum 51% majs, lagret på nye, brændte egetønder. Kendt for sød, vanilje-agtig karakter og karamelsmag fra den intensive tøndelagring.
Karakteristika
Farve
Dybere amber til rødbrune toner
Alkoholprocent
40-50% (minimum 40%)
Alder
Ingen minimumstid, men 'Straight Bourbon' kræver min. 2 år
Finish
Medium til lang, ofte med vanilje og krydderi
Aromaer
Smagsnoter
Historie
Bourbon opstod i Kentucky i slutningen af 1700-tallet, muligvis opkaldt efter Bourbon County. I 1964 blev bourbon officielt anerkendt som 'Americas Native Spirit' af den amerikanske kongres.
Produktion
Minimum 51% majs i mæsken, destilleret til max 80% ABV, lagret på nye brændte amerikanske egetønder ved max 62.5% ABV. Skal produceres i USA.
Servering
Stuetemperatur eller on the rocks
Madparringer
- •BBQ
- •Grillet kød
- •Pecan pie
- •Karamel dessert
- •Røget ost
Berømte eksempler
- 🥃Maker's Mark
- 🥃Woodford Reserve
- 🥃Buffalo Trace
- 🥃Jim Beam
- 🥃Wild Turkey
- 🥃Knob Creek