Hjem > Whiskytyper > Bourbon Whiskey

Bourbon Whiskey

American Whiskey · USA (primært Kentucky)

Bourbon er amerikansk whiskey lavet af minimum 51% majs, lagret på nye, brændte egetønder. Kendt for sød, vanilje-agtig karakter og karamelsmag fra den intensive tøndelagring.

Karakteristika

Farve

Dybere amber til rødbrune toner

Alkoholprocent

40-50% (minimum 40%)

Alder

Ingen minimumstid, men 'Straight Bourbon' kræver min. 2 år

Finish

Medium til lang, ofte med vanilje og krydderi

Aromaer

VaniljeKaramelHonningEgetræMajs-sødmeKanelNødder

Smagsnoter

SødtVaniljeKaramelEgetræMajsKrydretFrugtig

Historie

Bourbon opstod i Kentucky i slutningen af 1700-tallet, muligvis opkaldt efter Bourbon County. I 1964 blev bourbon officielt anerkendt som 'Americas Native Spirit' af den amerikanske kongres.

Produktion

Minimum 51% majs i mæsken, destilleret til max 80% ABV, lagret på nye brændte amerikanske egetønder ved max 62.5% ABV. Skal produceres i USA.

Servering

Stuetemperatur eller on the rocks

Madparringer

  • BBQ
  • Grillet kød
  • Pecan pie
  • Karamel dessert
  • Røget ost

Berømte eksempler

  • 🥃Maker's Mark
  • 🥃Woodford Reserve
  • 🥃Buffalo Trace
  • 🥃Jim Beam
  • 🥃Wild Turkey
  • 🥃Knob Creek