Hjem > Whiskytyper > Rye Whiskey

Rye Whiskey

American Whiskey · USA (primært) og Canada

Rye Whiskey laves primært af rug (minimum 51% i USA) og er kendt for sin krydrede, pebrede og tørre karakter. Populært i cocktails og oplever en renæssance.

Karakteristika

Farve

Amber til dyb kobber

Alkoholprocent

40-50%

Alder

Varierer, ofte 2-10 år

Finish

Lang og krydret med peber

Aromaer

KrydretPeberRug-brødKaramelEgetræMintnoterTørre frugter

Smagsnoter

KrydretPeberRugTørNødderKaramelFrugt

Historie

Rye var den dominerende whiskey i det nordøstlige USA før prohibition. Pennsylvania Rye var særligt berømt. Efter prohibition overtog bourbon, men siden 2000'erne har rye oplevet comeback.

Produktion

Amerikansk Rye kræver minimum 51% rug i mæsken. Canadisk Rye har ingen minimumskrav. Destilleret og lagret som bourbon, men ruggens olier giver krydret karakter.

Servering

Stuetemperatur, i cocktails (Manhattan, Old Fashioned)

Madparringer

  • Grillet kød
  • Krydret mad
  • BBQ
  • Pastrami
  • Mørk chokolade

Berømte eksempler

  • 🥃Rittenhouse
  • 🥃Bulleit Rye
  • 🥃WhistlePig
  • 🥃Sazerac
  • 🥃High West
  • 🥃Crown Royal Northern Harvest

Destillerier der laver Rye Whiskey