Hjem > Whiskytyper > Wheated Bourbon

Wheated Bourbon

American Whiskey · USA (primært Kentucky)

Wheated Bourbon bruger hvede som sekundært korn i stedet for den traditionelle rug. Dette giver en blødere, sødere, mere delikat karakter. Maker's Mark og Pappy Van Winkle er de mest berømte eksempler. Mere sjælden stil end traditionel rye-bourbon.

Karakteristika

Farve

Dyb amber til kobber

Alkoholprocent

45-57%

Alder

Typisk 6-23 år (Pappy Van Winkle række)

Finish

Blød, cremet, sødet med minimal peber - kortere end rye bourbon

Aromaer

KaramelVaniljeHonningBrødFrugtkageRød frugtButterscotch

Smagsnoter

Blød sødmeKaramelVaniljeBrødHonningKanelChokolade

Historie

Bill Samuels Sr. udviklede Maker's Mark-recepten i 1950'erne ved at erstatte rug med rød vinterhvede for at fjerne den bitrere kant. Stitzel-Weller distillery (nu Buffalo Trace) producerede Old Fitzgerald og W.L. Weller wheated bourbons. Pappy Van Winkle 23 er verdens mest eftertragtede bourbon, med flasker der sælges for $3000+.

Produktion

Mashbill er typisk 51-70% majs, 16-20% hvede, resten malted barley. Hvede giver blødhed og sødme vs rugs krydret karakter. Destilleres til max 160 proof (80% ABV), modnes i nye, charrede amerikanske egetræsfade. Hveden giver mindre udvinding fra fade, så smagen er mere delikat end traditionel bourbon.

Servering

18-20°C eller over is

Madparringer

  • Grillet kylling
  • Svinekød
  • Frugttærte
  • Vaniljedessert
  • Pecan pie
  • Karamel

Berømte eksempler

  • 🥃Maker's Mark
  • 🥃Pappy Van Winkle
  • 🥃W.L. Weller
  • 🥃Larceny
  • 🥃Old Fitzgerald