Hjem > Whiskytyper > Japansk Whisky

Japansk Whisky

Japansk Whisky · Japan

Japansk whisky er kendt for sin præcision, balance og elegance. Inspireret af skotsk whisky, men med en unik japansk tilgang til håndværk og perfektionisme.

Karakteristika

Farve

Lys gylden til dyb amber

Alkoholprocent

40-48%

Alder

Varierer - ofte NAS (Non-Age Statement)

Finish

Lang, glat og sofistikeret

Aromaer

BlomsterFrugtLet tørvVaniljeMizunara-egetræKrydretHonning

Smagsnoter

BalanceretFrugtigBlomsterLet røgSilkeblødKompleksKrydret

Historie

Japansk whisky startede i 1920'erne med Yamazaki destilleriet (1923). Masataka Taketsuru studerede i Skotland og bragte teknikken til Japan. Siden 2000'erne har japansk whisky vundet talrige internationale priser.

Produktion

Følger skotske metoder men bruger ofte japansk Mizunara-egetræ til lagring. Høj grad af kontrol og præcision i processen. Mange destillerier producerer både heavy og light spirits in-house.

Servering

Stuetemperatur eller Mizuwari (med vand)

Madparringer

  • Sushi
  • Sashimi
  • Wagyu beef
  • Mørk chokolade
  • Japansk cuisine

Berømte eksempler

  • 🥃Yamazaki
  • 🥃Hibiki
  • 🥃Nikka
  • 🥃Hakushu
  • 🥃Yoichi
  • 🥃Chichibu