Hjem > Whiskytyper > Indian Whisky

Indian Whisky

World Whisky · Indien

Indien er verdens største whisky-konsument (efter volumen). Indian Whisky spænder fra lokale molasses-baserede spirits til premium single malts som Amrut og Paul John, der har vundet international anerkendelse for kvalitet og unikke smag.

Karakteristika

Farve

Dyb gylden til amber

Alkoholprocent

46-62% (ofte cask strength)

Alder

3-6 år (varmt klima accelererer modning)

Finish

Medium til lang, krydret og varm med tropisk frugt

Aromaer

Tropisk frugtMangoKrydderierHonningTørvNødderChokolade

Smagsnoter

Rig frugtighedEksotiske krydderierKaramelEgetræTørvChokolade

Historie

Whisky blev introduceret til Indien under britisk kolonitid. De fleste lokale 'whiskies' var molasses-baserede spirits. I 2004 lancerede Amrut den første indiske single malt, som vandt international praise. Det varme klima betyder whiskyen modnes 2-3x hurtigere end i Skotland - en 6-årig indisk whisky kan ligne en 15-årig skotsk.

Produktion

Premium indiske single malts (Amrut, Paul John) bruger skotsk eller lokal byg, copper pot stills, og traditionel modning. Det tropiske klima (25-35°C året rundt) accelererer udtræk fra fade markant - 'angels' share' er 10-12% årligt vs 2% i Skotland. Peated udgaver bruger skotsk peated malt. Eksperimenter med lokale fade som indisk eg.

Servering

16-18°C

Madparringer

  • Indisk karry
  • Tandoori
  • Krydrede retter
  • Chokolade
  • Mørkt kød
  • Mango-desserts

Berømte eksempler

  • 🥃Amrut Fusion
  • 🥃Paul John Edited
  • 🥃Rampur
  • 🥃Amrut Peated

Destillerier der laver Indian Whisky